gdy półmrok ukrywa wiadome
za maską
różnic wbitych w czas przeszły
ustalony do niewymownego
nieharmonicznego kwilenia tęsknoty
znieruchomiałej między lękiem a nadzieją
jesteś kaleką
bez słów potykasz się mówiąc upadasz
mroczny w połowie świetlny na pół
na czworo dzielisz ósmą część włosa
www.youtube.com/watch?v=49tpIMDy9BE