stosy

Jacek JacoM Michalski

patyki udają wieczność

ułożone pod bluźniercą

czekają ognia jak deszczu

 

wracamy do mroków

z których nigdy nie wyszliśmy

spalimy innych i tych samych

szukając w snopach iskier 

potwierdzenia własnej prawości

 

z popiołów urodzą się nowi dzicy

zamienieni miejscami

będziemy nimi sprzed feniksa

bez szansy na odrodzenie

 

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 21 czerwca 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Teraz lepiej niż poprzednio

    · Zgłoś · 7 lat