schowana miłość

Yaro

pod płaszczem schowałem miłość
by nikt nie wykradł  słów z moich ust

w dłoniach dwa wyrazy 
kocham cię


chcę ci podarować odrobinę piękna 

złożę na ołtarzu płomienie mego serca


dusza zaklęta nieszczęśliwa

ściągam płaszcz  biegnę nagi


tłum ujrzał miłość 
zdeptał słowa
na stos zaprowadził

 

spękało serce

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 1 lipca 2017
anonim