biały gołąb

Yaro

sam bóg prowadził go przez czas mroczny
wojny głód budował świat nie taki prosty
źli ludzie zniszczyli obraz boski

 

wśród uliczek pośrodku tłumu odnalazł go
powierzył nas w opiekę 

gdy wolność nie była z człowiekiem
kajdany kraty dla tych co chcieli przestrzeni

 

polowali by zmienić świat w piekło
dać świadectwo prawdzie 
rozumiał czego człowiekowi poczciwemu brakuje
rozmawiał z najwyższymi na ziemi
zmienił zło na tolerancję


dał miłości ziarno wobec innych 

każdy powie że był z Bogiem


modlimy się 


na znak pokoju łączymy się brat z bratem
biały gołąb na barce pod banderą Boga

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 1 lipca 2017
anonim