jak kropla w morzu
rozpływają się uczucia
uczucia zdolne do największego wysiłku
miłość
szczęście
radość
pasja
—–
rozmyślam w zamknięciu
samotnie
wyliczając to co zaprzeszłe
i to
co może być przyszłym
rysując marzenia kolorami
wytrawionymi solą
łzą
ziarnami goryczy doprawione
wspomnienia
cierniem niepewności
niewiedzy
pytań
otoczona przyszłość
woal zapomnienia
jak kurtyna po spektaklu
odcina piękno sztuki
od codzienności
życia
od tułaczki
spacer po linie
spojrzenia w dół
są jak grzech cudzołóstwa
może
a może nie
spacer po linie
spacer po linie
spacer po linie
zaciśnięte zęby
zagryzione do krwi wargi
rozrywający ból piętrzących się nierozwiązywalnych
problemów
smak żelaza
zmieszany z palącą pieczęcią alkoholu
obraz rozproszony
jak kropla w morzu
światło przemieszczające się między kawałkami
rozbitego szkła
jak kurz zdmuchiwany w promienie słońca
wpadające przez okno
rozdarcie światów
koronne świadectwo przemijania
bytów jakichś
i nijakich
fundament życia
niszczony pojedynczą kroplą
biegnącą po policzku na spotkanie z ziemią
kropla materialnie obojętna
---
2015-12-15 edek j. unicki @czyimisoczami.pl
głównie "dyrdymały" ;)
dziękuję za komentarz :)