Literatura

Poświęcenie (wiersz)

lukasz wojciechowski

Zstąpił z mlekiem i miodem malowanych krain.

Na oschłą pustynię, gdzie Abla zabił Kain.

Rzucił swym przesłaniem śród poszarpanych granic.

Odbiło się echem i trud poszedł na nic.

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 14 lipca 2017, 20:26
A gdybyś tak:
Zstąpił z mlekiem i miodem do dobrem swym malowanych krain.
Lecz ujrzał pustynię, gdzie Abla zabił Kain.
Jak przesłanie słać do poszarpanych granic.
Trud poszedł na nic?

Oczywiście zrób jak chcesz.-)
lukasz wojciechowski 15 lipca 2017, 01:05
Czy trzymać się " prawdy " i obraz mieć za nic
Czy z pod świątyni kupców wywalić
Mithril
Mithril 15 lipca 2017, 08:09
...infantylna, szkółko-niedzielna patatajka
przysłano: 14 lipca 2017 (historia)

Inne teksty autora

Pamięć
lukasz wojciechowski
EGZYSTENCJA
lukasz wojciechowski
Egoista
lukasz wojciechowski
Realne spojrzenie.
lukasz wojciechowski
Teatr
lukasz wojciechowski
Jednotchnienie
lukasz wojciechowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca