Poświęcenie

lukasz wojciechowski

Zstąpił z mlekiem i miodem malowanych krain.

Na oschłą pustynię, gdzie Abla zabił Kain.

Rzucił swym przesłaniem śród poszarpanych granic.

Odbiło się echem i trud poszedł na nic.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
lukasz wojciechowski
lukasz wojciechowski
Wiersz · 14 lipca 2017
anonim
  • Mithril
    ...infantylna, szkółko-niedzielna patatajka

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • lukasz wojciechowski
    Czy trzymać się " prawdy " i obraz mieć za nic
    Czy z pod świątyni kupców wywalić

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Janusz Gierucki
    A gdybyś tak:
    Zstąpił z mlekiem i miodem do dobrem swym malowanych krain.
    Lecz ujrzał pustynię, gdzie Abla zabił Kain.
    Jak przesłanie słać do poszarpanych granic.
    Trud poszedł na nic?

    Oczywiście zrób jak chcesz.-)

    · Zgłoś · 7 lat temu