sennik najprostszy

Grzesiek z nick-ąd

w moich snach nie ma lipy
wszystko bywa konkretne
są typiary i typy
i rodziny bezdzietne

jest gorzałka z zagrychą
no i smalec do chleba
drzewa szumią tak cicho 
że się bardziej już nie da

kwiaty kwitną bez liku
chociaż śnieg pod stopami
nie ma czapek szalików
no i wojen z myślami

jest stacyjka zbyt śmiała
dla prostego człowieka
gdzie mnie tak pokochałaś 
że już nawet nie czekasz

w moich snach jest co było
co być miało co będzie
jeszcze czas jest na miłość
jak w tej starej piosence

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 15 lipca 2017
anonim
  • Mithril
    ...korygowanie przestrzeni w tym co jest - było i będzie,
    acz to co przyszłe, jakoś bardziej niepokoi

    · Zgłoś · 7 lat