Egoista

lukasz wojciechowski

Ja chcę tylko żyć

W tamtą stronę iść

Tam gdzie pali się światło

A przy nim stoisz ty

 

Ja chcę tylko spokoju

Z tobą we własnym niebie

I nawet o wodzie i chlebie

Po prostu kochać ciebie

 

Ja chcę tylko wolności

Przekonań własnych myśli

Możliwości że się ziści

Każde twoje marzenie

 

Ja chcę tylko wiary

Że zawsze będziesz obok

I mi cię nie zabiorą

Żadne ciężkie chwile

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
lukasz wojciechowski
lukasz wojciechowski
Wiersz · 16 lipca 2017
anonim
  • Markus
    Całkiem fajny, ciekawe metafory

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    ...poprawa tego:

    "I nawet o wodzie i chlebie"

    wersu niczego nie zmieniła, bo nadal jest to:
    - arytmiczny
    - antyrymowy
    - pamiętnikowy

    oraz infantylno-gimnazjalny gniot

    · Zgłoś · 7 lat temu