Ja chcę tylko żyć
W tamtą stronę iść
Tam gdzie pali się światło
A przy nim stoisz ty
Ja chcę tylko spokoju
Z tobą we własnym niebie
I nawet o wodzie i chlebie
Po prostu kochać ciebie
Ja chcę tylko wolności
Przekonań własnych myśli
Możliwości że się ziści
Każde twoje marzenie
Ja chcę tylko wiary
Że zawsze będziesz obok
I mi cię nie zabiorą
Żadne ciężkie chwile
"I nawet o wodzie i chlebie"
wersu niczego nie zmieniła, bo nadal jest to:
- arytmiczny
- antyrymowy
- pamiętnikowy
oraz infantylno-gimnazjalny gniot