Jestem pyłem świata
kamieniem na drodze
deptanym stopami
wbijających mnie w ziemie.
Moja krótka historia
przebrnie przez chwilę (świata)
niezauważona dalej niż wzrok
dotykanych przez mnie kamieni.
Czy ja żyję
Czy jestem ważny
Czy stałem się po coś
Jedno ogniwo świata
łączące się w łańcuch sensu
czy boczna droga donikąd