drzwi mieszaniem powietrza
poprzez dwa minusy
wprowadzają nieład w nieład
jakiś głupek w telewizorze
przenosi wymiary nacji
pokazem tonących pontonów
wyspa ze śniętych ryb
utrzymuje na wodzie hutę szkła
bat już pędzi ku skórze
gdy zgniją rybie brzuchy
przetnie taflę fal