Jakieś nieszczere te rozmowy
Nielojalne i na pokaz
Zawstydzające słowa i gesty
I to nawet u kobiety.
Powiedzieć komuś "jestem lepszy"
To się zdarzyć nie powinno
Ale skromność jest za drzwiami
Wszyscy głusi na jej jęki.
Nie przemawia już do ludzi
Dobroć, miłość i moc piękna
Zapatrzyli się na prestiż
Na wyniosłych belkach.
Smutne, że świat cały prawie
Jest w tym fekaliowym stanie.