człowiek

Lucky Person

nie istnieje goły wtedy zwierzę

 

wynurzony znad przedmiotów rzeki

nie pamięta o słabościach

do pierwszego momentu złamania

 

raz czuje moc którą gasi za chwilę

raz płacze i nie wie dlaczego

 

nie dba o to co ważne

broni się przed przyznaniem

że nie umie złapać szczęścia

 

z uporem wybiera rzeczy małe

 

pęknięte środki poranionych dusz

co ważne nieważne się staje. 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 3 sierpnia 2017
anonim