lepiej niż wcale

Grzesiek z nick-ąd

toniemy

 

wody odeszły, nieuniknione dzieci

z krwi nie dopiją z kości nie dojedzą

ogniska trzeba rozniecić 

za siódmą miedzą

 

skłębionym dymem wiadomość wysłać

by w Watykanie mieli pewność

dopóki płynie jakaś Wisła

z drzewa

czynimy drewno


zaniecha z czasem stara klepsydra

liczenia za a nawet przeciw

urwaniem głowy mItyczna hydra

wychowa nam

nasze dzieci

 

to nie my

Oceń ten tekst
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 5 sierpnia 2017
anonim
  • Mithril
    ...a tekst, jakby na czasie, a właściwie chciałoby się rzec; po czasie
    I choć finałowy wers jest dwuznaczny, to ja jednak proponuję ładować
    w źródło "mordy" lub zamienić się w brzytwę!

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    ...wew "mltyczna" jest chiba lyterufka

    · Zgłoś · 7 lat temu