zbiorowa indywidualizacja

Jacek JacoM Michalski

na pobojowisku fobii i strachów

zostawiamy złudzenia prostakom

będą z nich stawiać mury

broniąc się przed takimi jak oni

innym kolorem sztandarów

 

zabraknie lasów

by schować się w głuszy

zabraknie pustyń

by uciec od dźwięków

gdy będzie nas więcej od nas

wrócimy na barykady

 

wspólnotą jak przekleństwem

obronimy wszystkich przed sobą

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 13 sierpnia 2017
anonim