Przeklęta miłość

Silverlining



 

w deszczowe noce układasz mnie do snu

pod kołdrą sklejam skrawki duszy

przykryta żalem

z poduszką niespełnienia

czekam aż nastanie świt

igrasz w ciemno ze mną

zamykam oczy

i tańczę miłosne tango

wiruję w objęciach uczuć

kiedy mówisz kocham

 

całujesz i gardzisz

i pieścisz i karcisz

i dajesz i bierzesz

rok kłamiesz

dziś szczerze

nie wierzę

 

bo miłość

nie zawsze dodaje skrzydeł

chyba że amor strzały nie wyciąga z serca

celuje i patrzy z chmury

jak miłość przenosi góry

przeklęta zaś

nie spada z nieba

jej umrzeć trzeba


M.

Silverlining
Silverlining
Wiersz · 15 sierpnia 2017
anonim
  • Mithril
    ...wczesny, pamiętnikowo/walentynkowy gimnazjalizm

    · Zgłoś · 7 lat