Literatura

szukam dla nas nieba (wiersz)

Yaro

na niebie strach

w oczach niebo i słońca blask

jesteś nadzieją omija nas lęk

rozkładam ramiona jak ptak

szukam ciebie 

szukam dla nas nieba 

szukam schronienia

nasze gniazdo nasz dom

jesteś do zniesienia 

kocham twój płacz i śmiech

kocham każdy dzień 

kobieto zmienna 

kobieto matko

ziemią jesteś z powołania kochana 

zabić  się dam

jeśli trzeba

obronie jak panienki świętej 

co świeci na Jasnej Górze

broni uciśnionych w potrzebie

wszystko oddam poświęcenia warta 

obronie twierdza będę 

szukam wciąż nieba 

ziemia bardziej przyziemna 

brakuje powietrza brakuje snu

ciężko daleko

i ten znój dnia powszedniego


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 sierpnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca