ktoś dla ktosia

Jacek JacoM Michalski

przez wszystkie drogi

gęste od czerni słońca

porywa z głosu głos

w całą armię spojrzeń

zakneblowanych ust

 

rozmienia nic na wszystko 

jak wodę w wino

przyspieszona fermentacja

opłacona srebrnikami kaca

 

indianie tańczą na betonie

nadając imiona imionom

boga wspólnego tak różnie

dla wszystkich jak nikogo

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 20 sierpnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Trochę to trudne :-(

    · Zgłoś · 7 lat temu