Focza

Jacek JacoM Michalski

dotyk przez szkło

znak czasów

 

widziałeś kobiety

bezwolne i apatyczne

poddające się biernie

o martwych oczach

nie protestowałeś stojąc

w odległości saperki

całą wieczność od nich

 

znikąd wyłażą obrazy

wyryte na rewersie źrenic

cisza zamiata je na powrót

pod powieki

 

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 26 sierpnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Ale o co chodzi ?

    · Zgłoś · 7 lat