Historie alternatywne

Tomasz Kucina

 

niedojrzali chłopcy w wieku 30 lat

patrzą na życie

przez bardziej skośne oczy

zmyślony świat – niczym dakimakura

półtora metra marzeń

otulonych w poduszki

 

papierowe twarze

kolubryniaste oczy

ich rysunkowych kochanek

co nieco zapyziałe

deminutywne

pieszczą się do nich maniakalnie

mięsistą kreską anime

 

pluszowy dotyk

pod nurtem cyberpunku

nieludzka idea:

„3M –

Miasto, Masa, Maszyna”

zimna futurystyczna miłość

kultura mecha jak z Ota Masanori

 

jedno podstawowe marzenie:

tylko mniej światła

układy

zaś z Mona Liza Turbo

i każdy chłopiec codziennie naśladuje

mizantropicznego

twórcę robotów

--

 

 

 

 

Tomasz Kucina
Tomasz Kucina
Wiersz · 30 sierpnia 2017