***

Yaro

skute lodem emocje 
przysypane śniegami żale


zakopane po pas uczucia 
w oczekiwaniu wiosny 
by zakwitnięte kwiatem


by wzbić się w przestrzeń
dotykiem nieba 
 uschnąć późnym latem 


spłonąć w ogniu narodzenia
zatoczyć koło na nowo

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 7 września 2017
anonim
  • Yaro
    Drogi Mitthril nie pisz na siłę bo nikt tego nie będzie chciał zapamiętać>

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Yaro
    no i spoko:-) ile na tym myślałeś l

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    "skute lodem emocje
    przysypane śniegami żale

    zakopane po pas uczucia
    w oczekiwaniu wiosny
    by zakwitnięte kwiatem

    by wzbić się w przestrzeń
    dotykiem nieba
    uschnąć późnym latem

    spłonąć w ogniu narodzenia
    zatoczyć koło na nowo"

    "Yaro wczoraj, 21:04
    nadmuchany jak balon długo nad nim myślałeś:-)"

    ...akurat tutay """komentarz""" idealnie się wkomponowuje

    słupka nie zaznaczam, bo Wywrota nie przewidziała oceny niższej od; "fatalny"(?)
    - pierwsze trzy "wersy" są papką pleonazmów hura-optymistycznej grafomanii

    · Zgłoś · 7 lat temu