przedkłosie

Jacek JacoM Michalski

strach przed życiem

większy niż przed śmiercią

gdy wróble z werbla

wydziobują nasiona rytmu

a klamkę zamyka szyja w pasku

 

cienie stoją na schodach

bardziej czarne od ciszy

to już bez znaczenia

kiedy gaśnie muzyka

i umierają świerszcze

z oczu wykrusza się piasek

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 11 głosów
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 12 września 2017
anonim