nie przesiąkać światem
iluzją życie
ułamkiem sekundy
przyciąga jasne myślenie
złe zawsze nieodpowiednie
droga prawdy promieniem świtu
kochaj wszystko co dobre
skąpany w miłości
nie uciekać
myśli w słowa ubrane
skrywają przed nami serca
prawda jedna
zapisane na zwojach
na białych pergaminach
gliniane naczynie wody żywej
ugasi spragnione gardła
złe zawsze nieodpowiednie
droga prawdy promieniem świtu
chwila na ziemi wiecznością w niebie
nie przeżywaj
Chwała Najwyższemu