Literatura

ten wiatr (wiersz)

Yaro

przy takim wietrze jak dziś 
płonąłbyś cały dzień przed tymi
co czyhają na twoją śmierć 
mężczyźni kobiety i dzieci

 

świat zszedł na psy 


wyrwani sprzed komputerów 
nawiedzeni wierzą że

masz trzy życia 
że śmierć nie czyni zła i odwrotnie

 

wyszarpani dobrze ubrani szlachetni
o prawdzie nie wiedzą nic 
bo nie chcą widzieć

nie wierzą w wartości
bo nikt nie przekazał im 

nikt nie miał czasu

 

przy takim wietrze jak dziś 
płonąłbyś cały dzień przed tymi


ten wiatr pamiętam jak dziś 
płonąłem a ty śmiałeś się przez łzy

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ortografia
Ortografia 25 września 2017, 08:20
na prawdę = naprawdę
przysłano: 17 września 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca