ekstradycja stacha palucha

Kuba Nowakowski

w podmoskiewskim ośrodku treningowym imienia cyryla i metodego

najzwłaszczej tego drugiego

roznoszą trollom kanapki metodą na głoda i listy od rodziny

z zapewnieniem o wsparciu

dożywotnim zainteresowaniu i miłości

nie jakiejś tam kruchej półfrancuskiej

 

praca wre ale trzy litery nie dość oddają ból czterech

bo internetowego trolla dupa boli po ludzku

a tego wizyjnego choćby jabłonowskiego łączy się z gardłem

w sposób przykry Bogu metodemu cyrylowi i kadetom

więc nie dość że boli to jeszcze śmierdzi na złączach

 

przerzuty podmoskiewskiego ośrodka

brukselskie onetowe berlińskie

i te najmilsze hodowcom domowe nowalijki wiatropylne

tłumaczą ostatecznie naukę o czarnych dziurach

 

a my jedziemy na grzyby

pytając skąd się wzięły

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 21 września 2017
anonim