Literatura

człowiek (wiersz)

Yaro

skała wieczna i amen 
woda drąży kamień 
człowiek rodzi się słaby 
czysty jak diament

 

oszlifowany nic go nie złamie 
jeśli pójdzie drogą własną 
nie posłucha ludzi zazdrosnych 
ludzi fałszywych nic go nie zawróci

 

ważne by słuchać marzeń 
dążyć iść pod prąd rzeki 
na szczyt na górę wysoką
spojrzeć w dół płakać ze szczęścia 

 

skała wieczna i amen 
woda drąży kamień 
człowiek rodzi się słaby 
czysty jak diament

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 1 pazdziernika 2017, 20:43
Dzięki...
przysłano: 23 września 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca