Literatura

słaby ze mnie chrześcijan (wiersz)

Yaro

 

to Jezus wyganiał kupców
ze świątyni Salamona
życia duchowego nie mieszajmy 
z handlem dnia powszedniego 

 

modlę się do Ciebie Chryste
znasz wszystkie modlitwy 
ty mnie nauczyłeś
znasz myśli moje 
te dobre i te nie godne zapamiętania
racz Panie nie pamiętać
słaby ze mnie chrześcijan 

 

wnoszę ręce ku Niebu 

wierzę że czuwasz nad światem ludzi

tak nas dużo a wiary zbyt mało
w trwodze do Boga gdy dobrze to harce 

 

teraz po niedoszłych końcach świata 
zasypiam spokojny w wyczekiwaniu ognia 
który spadnie jak deszcz to będziesz Ty

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 7 pazdziernika 2017, 15:21
youtu.be/LRP8d7hhpoQ
przysłano: 7 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca