Daleko

Helena Kłosińska

Jesteś wtedy jakby daleko

Choć stoimy ramię w ramię

Ty myślami już za rzeką

Ja dopiero rzucam kamień 

Twoje myśli jak wiatr - Halne

A ja gonię Cię swoimi

Ciało jest zbyt łatwopalne
by miłości w Tobie żywić

Helena Kłosińska
Helena Kłosińska
Wiersz · 8 października 2017
anonim