Literatura

zaćmienie (wiersz)

guccilittlepiggy

nie miej mi za złe cielesnych porównań oto nadjeżdża 
pokaleczone rosyjskie imię samonośne getto w tym śnie 
są też inne podobieństwa dalej 
pobaw się nimi 
przecież cię ruszają 
gwałtowne ćmy z przewodniego aksamitu 
przyzwalająco drążące światło 
wydziobany w drewnie rezonans 
kluczowe słowo jak 
osłonięte ogniem paniczne zamki 

nie miej mi za złe cielesnych porównań 
pośmiertnych opadów po których nasz syn pyta 
— dlaczego to nie działa 
a nam pozostaje odpowiedzieć 
— dobrze że było mu dane 
co prowadzi do piaszczystej melodyki 
imitowanego niemieckiego 

nasz oswojony hałas i jego trójkątny łeb 
zdjęte z obrazu perforowane wycie niby 
zbliżeniowe lecz niezupełne dla państwa wygody 
zagłusza skośne szeregi krawężników 

kiedy piszesz przez pół Azji  
Diane Keaton odpowiada: moje życie to chaos 
pozwala się pocałować

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 pazdziernika 2017 (historia)

Inne teksty autora

do warszawy zbiegł kangur
guccilittlepiggy
wruum
guccilittlepiggy
***
guccilittlepiggy/rachel grass
my city is a cage
guccilittlepiggy/rachel grass
dear diary '11
guccilittlepiggy
moje tanie olśnienia:
guccilittlepiggy
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca