Literatura

roślina (wiersz)

Yaro

uwielbiam  
gdy rozkwita  


ruch dynamika 


zieleń uspokaja  
koi skołatane serca 
  
wsłuchuję się  
w ciszę  
w jej szept  
milczy godzinami 
  
niewiele przestrzeni  
mały kosmos  
słucha mnie  
nie odpowiada  
lecz nie jest głucha 
  
wsłuchuję się  
w ciszę  
w jej szept  
milczy godzinami 
  
uleczy ducha  
gdy styrany człowiek  
z życiem biegł 
motyl na kwiatka muszka  
pszczółka zbierze pyłek  
zapyli  
rozkwitaj na zawsze  
nie przekwitaj nie gub płatków i liści 
  
wsłuchuję się  
w ciszę  
w jej szept  
milczy godzinami

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca