korelacje

Jacek JacoM Michalski

drogi do prawd

brukujemy martwymi słowami

zostaną twarde kamienie

o zapomnianym sensie

nowe znaczenia wstukają

podkute buty i gąsienice

z których nie będzie jedwabiu

 

zawsze znajdą się tacy

co rzucają węglem w słońce

liczą na wypalenie grzechów

ognistym deszczem

 

oni są szczęściem górników

ceny węgla rosną

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 16 października 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    W zasadzie, chyba nieźle

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mithril
    ...i się czyta i widzi się

    · Zgłoś · 6 lat temu