Holokaust

Tomasz Kucina

 

 

od autora:

Zamilcz, z krzywdy krzyczy cisza…


odgonić zmysły. czasem sobie ich wyobrażam


papka z utartych neuronów

do czego dziś porównać?

są jak hummus. ciecierzyca sułtana Saladyna w oparach gazu

albo

psychologiczna wojna Libanu z Izraelem o autorament nazwy

tak było wtedy. o jakiś mit. że zły szojchet

zagłada szechitą zarazy po czulent czystej rasy?


po prostu geneza

i które słowo dobyć ze skarbca sezamu by oddać sens

cierpienie z ostrej przyprawy ludzkiej numerologii

bo treść to tylko papka i o tym marzyli

tahini czosnek Aszkenazyjczyków

odporny zmysł to świnia

bo krzywdy które im uczyniono. w chlewie cywilizacji

 

Tomasz Kucina
Tomasz Kucina
Wiersz · 17 października 2017