Altannik

abc

 

Wybudował dom na mchu z kamyków
patyczków i łupinek
ze splotu liści i kwiatów
ukradzionego pudełka czekoladek
muszelek piór
kolorowego plastiku
śmieci
 
Może budowla nie była tak okazała
jak wieża magnata
z betonu stali i szkła
o wschodzie słońca ozłocona
w odległym centrum
kulturalnym i ekonomicznym
świata
 
Odległym jak Papua-Nowa Gwinea
do której jest tysiące
kilometrów świetlnych
poza utarte tory
jak do kanału ciepłowniczego
zeszłej zimy spłonął w nim
wraz z otuliną rur

 

Oceń ten tekst
abc
abc
Wiersz · 20 października 2017
anonim
  • witka
    A ten film oglądałem. Najciekawszy fragment dotyczył tego, który i dlaczego uzyskał dostęp do samicy.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • witka
    Porażająca jest ta hekatomba ofiar Trumpa pośród niejednej alotropowej grupy twórców i inych nośników wartości.

    · Zgłoś · 6 lat temu
Usunięto 1 komentarz