Literatura

wilk (wiersz)

Yaro

noc odeszła na drugą stronę 
nieba 
budzi siódma rano 
toaleta
samotnie piję kawę 
zapalam papierosa

 też się przyda 
jak gwóźdź do trumny 
 

 

samotny lecz spokojny
wszytko dookoła otacza mnie
brakuje w świecie moim jedynie miłości


na szybie deszcz rozkłada palce
droga mokra szara 
przy supła stara wrona na płocie 

 

ciekawy życia 


otwieram drzwi wychodzę
w kapturze nie zmoknę na dworze 

żadnych kumpli 
jednego wilka znam

to ja


wieczorem wracam do ścian 
na kwadracie papieros
sucha kiełbasa czarna herbata
szary wilk kręci się wyję do księżyca

sam

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 21 pazdziernika 2017, 13:15
dzięki:-)
przysłano: 21 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca