Literatura

a po co mi to (wiersz)

Yaro

szukam nie znajduję nic
 upływa czas albo  braknie go
życie układa kłody buduję szczyt
wznoszę się wysoko opadam nisko

 

a po co mi to wszystko 
zmienne nietrwałe
pory roku słońce deszcz 
śnieg na grobli
nasze serce blednie

 

szukam jak wiatru w polu 
na drodze ludzie 
omijają się w szalonym pędzie
co ze mną będzie gdy mnie ubędzie 

 

a po co mi to wszystko 
zmienne nietrwałe
pory roku słońce deszcz 
śnieg na grobli

nasze serce blednie

 

iść nie patrzeć w przeszłość
uśmiechem gasić gniew 
rany wyleczone duch mocny
żyć po to by żyć nie mylić też

 

a po co mi to wszystko 
zmienne nietrwałe
pory roku słońce deszcz 
śnieg na grobli
nasze serce blednie


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 21 pazdziernika 2017, 19:30
Yaro ..."żyć po to by żyć? ...sadzę... by tworzyć, rozwijać się, pogłębiać wiedzę, zmieniać się ...dopóki można ....Pozdro:)
Yaro
Yaro 21 pazdziernika 2017, 20:20
Oki :-)Pozdro..)
abc
abc 22 pazdziernika 2017, 10:56
Depresja to nihil novi w wierszach, chociaż wolałbym odnośnie formy aby było mniej zachowawczo, wiersz sprawny ale nie odbiega od schematu;)
przysłano: 21 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca