deja vu

Grzesiek z nick-ąd

Ciężko lecą liście pod drzewa,
Ty jak kotka na blaszanym dachu.
Jakżesz ja mam się dzisiaj nie bać
Kiedy cały ulepiony ze strachu?

Jakżesz mam polubić tę jesień
Gdy ostatnia zieleń z nią ginie?
Kiedy smutek na imię ma Grzesiek
A wątpliwość twoje ma imię?

Jakżesz dawać by nie brać nic więcej
Gdy nam serca niewiarą zarosły?

Kiedyś przyjdzie pogoda na szczęście
Tylko trzeba poczekać do wiosny.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 6 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 23 października 2017
anonim
  • Mithril
    ...jak nic, że Tak, że w porę się drzewa otrzepują z pustki,
    aby strzelić za parę miechów pełnią

    · Zgłoś · 6 lat temu