Literatura

Teoria szczęścia (wiersz)

abc

spokój i skromne życie

przynosi więcej szczęścia

niż dążenie do sukcesu

łączące się z ciągłym niepokojem

 

Trzymamy rękę na pulsie

obrazy z dorobku mistrza

zdobią liczne kolekcje

są w Tate Modern

w Japonii i na Watykanie

również za oceanem

w muzeum of Modern Art

 

Piękno w nich i blask

mądrość wprost

z prestiżowych szkół

sztuk pięknych

na koncie wiele nagród

i stypendiów

 

W ikonie epoki

delikatność porcelany

biedermeier

bibeloty w stylu Art Deco

antyk haute couture

vintage

 

Atelier wielkiego artysty

to tu powstawały

wiekopomne dzieła

dla potomnych

gdy malował obrazy

prawie zawsze

rozbrzmiewał Mozart

tak słodko że ach

 

Ale co o tym może wiedzieć

dziad wariat taki jak ja

wylewając kwas

siarkowy

 

(na to gówno!)

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca