jej obraz

Grzesiek z nick-ąd

Namaluj mi siebie z Priankova
wśród obietnic krwistej czerwieni
bez pamięci bez marzeń bez słowa
spróbuj duszę w obrazy zamienić

możesz po nim szarości kopiować
obietnicą przydrożnych kamieni
tylko próbuj codziennie od nowa
całą siebie w obrazy zamienić

przytul jabłko wdzięcznymi udami
w zakazanym owocu jest szczęście
jest to wszystko co jeszcze przed nami
jeden obraz i chyba nic więcej

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 6 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 października 2017
anonim