Literatura

ubywam jest mnie mniej (wiersz)

Yaro

ubywa 

 w dzbanie wody
z każdym dniem

z płytkim oddechem


ubywam jest mnie mniej


 do zdobycia tyle

do wypicia też co jest

uciekam
już mnie nie ma
tylko chwile 
 zapamiętam


schowaj słowa gawędziarza 

uciekam wracam 


teraz może być inaczej


gonię jak pies z wioski
słodki i beztroski 


uciekam

pozostawiam zasuszone

na stole kwiaty

 

coś wygania mnie 
ktoś na mnie czeka


nie wiem

kto i gdzie

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca