wiersz o tym jak to się bywało a nie było choć podobno było

Grzesiek z nick-ąd

 

daj mi zatrzymać się mój panie

choć uczyniłeś rwącą rzeką

każde rozliczyć chcę kochanie

cicho zapytać się dlaczego

 

ile potrzeba było słońca

by ogród został pożądaniem

żeby nie miało nigdy końca

to co nam niby niepisane

 

ilu muzyków trzeba było

aby orkiestra wiecznie grała

gdy dojrzewała każda miłość

i nie została zwykłym zamiast

 

łzy wysychały pod powieką

pozostawała mi niepamięć

choć uczyniłeś rwącą rzeką

daj mi zatrzymać się mój panie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 5 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 30 października 2017
anonim
  • witka
    Myślę, że te rymy, chyba odległe, bo się nie znam, są dobre.
    To trudna sztuka mogły być jeszcze odleglejsze.
    Wystawionej oceny nie zmieniam.
    Za to, co niby niepisane.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 6 lat temu