przenosząc urodę mażoretki z naddatkami jak Nowa Huta
trzymającej krok niech się frędzelki bujają
w lejącą szpagatem po oczach cherleaderkę
teraz już wodzirejką przedszkolnej
integracyjnej grupy mieszanej
rozdanie z tali kobiecego piękna
sięga autystycznego ideału
kromka chleba smarowana
nie zgaduję pastą picerską
czy polerską