kontinuum

Jacek JacoM Michalski

zęby smoka

grzebane za płytko

kiełkują namiastkami

 

szum na ostrzach wiary

skapuje gęstą ciemnością

zapomniany zanim upadnie

 

zapętlona historia odtwarza cykle

a akolici wzywają nowe imię tego samego boga

albo innego boga o tym samym imieniu

tylko srebrniki nie brzęczą

zaklęte w plastikowe prostokąty

 

jakaś ona i jakiś on chcą kupić raj

choć śmierć tak droga jak darmowa

zanikną słowa i wrócą mamuty

w nowym rozdaniu wszystko się

- powtórzy 

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 8 listopada 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Ale o co chodzi ?

    · Zgłoś · 7 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ...Beta.... chodzi o to , że wszystko ma się powtórzyć na ziemi ... - :)

    · Zgłoś · 7 lat