Zawsze ostatni.

Paweł Lewandowski

Ostatni raz spotkałem Cię

zbyt ciemno wtedy na miłość

życzyłem Ci wszystkiego

co najlepszym lekarstwem na żal.

 

Pamiętałaś że nasz ostatni dzień

stał się światłem

dla tych co zawsze stoją gdzieś daleko

ulepieni czasem uśmiechu i goryczy.

 

Dowiedziałem się że więcej nie mogę Ci dać

nieważne

kiedy szukając słów

odbijają się ścianami

w korytarze cierni.

 

W naszej duszy są miejsca

gdzie los nie jest łaskawy

woli być kompletnie sam

zaprzeczyć miłości.

 

 

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 9 listopada 2017
anonim