w niepamięć

Yaro

kiedy przyświeci myśl 
że tak naprawdę w życiu 
nie osiągnąłeś nic

prócz próżności 

paru złotych 

niechcianych kobiet

 

gdy aniołowie
przed próg Boga 
poprowadzą cię

nie wystarczą łzy by przyznać rację że
poświęciłeś życie na sprawy błahe 

niewarte

trwale 
zapominając o Bogu

zapomniałeś o sobie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 11 listopada 2017
anonim