wiersz wstępny ostatecznie

Grzesiek z nick-ąd

 

Jak palić mosty to razem z brzegiem
Jak zrywać kraty to wszyskim celom
Jak gdzieś dochodzić to tylko biegiem
Zanim od ciała resztę oddzielą

Jeśli już kochać to tylko wielce
Jak nienawidzieć to zawsze wcale
Jak w utęsknione nabierać ręce
To bez kredytów i bez zażaleń

Jak po królewsku to tylko padać
Wstawać porannie by zbudzić ptaki
I jak już z dziada tylko z pradziada
Umrzeć na sposób niebylejaki

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 listopada 2017
anonim