Nie doceniaj.

Paweł Lewandowski

Nie doceniasz że będziesz
kimś dla innych światów
gdy o niedopałek staranie
jest jak stanie nad ścieżką
odchodząc na skraju lasu

 

zadepczą Cię puszczą wszystkiego
niczym nie zaskakując
pójdziesz tam z braku wolnych miejsc
pomimo tego że
na celowniku
czas gra o Twoją przyszłość

 

w ostateczności to nie ma znaczenia
wybór kolejnych szans.

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 13 listopada 2017
anonim