Milky Way

Przemek Trenk

 

i przyjdą po nas ci co grzebać będą w naszej przeszłości

ich psy tropiące wywęszą nasze grzechy

będziemy dla nich tajemnicą

rozkładać nas będą na czynniki sprzyjające okolicznościom

poznania naszych wartości

odkryją to cośmy skrywali w papierowych urnach

zanurzą usta w kamieniu naszych pomników

lecz jedno nie będzie im dane

dzielić z nami tę właśnie chwilę

kiedy galaktyki naszych dłoni spotykają się w połowie drogi

choćby mlecznej

Oceń ten tekst
Przemek Trenk
Przemek Trenk
Wiersz · 13 listopada 2017
anonim
  • gaj
    "...ich psy tropiące wywęższą nasze grzechy..."
    Wywęszą ?

    · Zgłoś · 6 lat temu