Modlimy się i żremy
co dnia powtarzając sobie
że „najlepszy niemiecki
wynalazek to Holocaust”
W imię solidarności społecznej
wzbogacili się wszyscy
na redystrybucji dóbr
empatia do uciśnionych
to fasada dla nienawiści
względem tego jednego
procenta populacji
który na naszych oczach
staje się coraz bogatszy
Oto co porusza mścicieli
świętego oburzenia
V jak Vendetta
pod maską Guya Fawkesa
łykają wszystko
jak młode pelikany
Złote mostki protezy
i plomby równoważność biżuterii
drogich kamieni
majątku nieruchomego
po pomordowanych
krwiopijcach ludu bożego
poznaliśmy u siebie Żydów
do głębi nie tylko
na zachodnim brzegu