Mych lądów jeszcze nie odkryto
choć przeorana cała ziemia
zachowaj pani swoją litość
dla tych co wrośli wiarą w schemat
zachowaj podziw dla psów gończych
i pisuj dla nich erotyki
bo tam gdzie duma się nie kończy
miłość to tylko statystyki
a ja ze swoim miłowaniem
lasów motyli i człowieka
w ciszy z nadzieją pozostanę
że na nic już nie muszę czekać
dla tych co wrośli wiarą w schemat"